Voeding Advies


Voeding volwassen hond

 

Gezonde voeding zorgt voor goede stevige ontlasting en een mooie glanzende vacht. Bovendien zit een hond die een goed voeder krijgt gewoon veel beter in zijn vel, is attenter en levendiger. Door uw hond niet te dik te laten worden kunnen o.a. gewrichts- en botproblemen voorkomen worden.

Waarom is goede voeding zo belangrijk?

Gezonde voeding zorgt voor goede stevige ontlasting en een mooie glanzende vacht. Bovendien zit een hond die een goed voeder krijgt gewoon veel beter in zijn vel, is attenter en levendiger.

 

Hoe vaak moet ik mijn hond voeren?

Over het algemeen kunnen we stellen dat 2 maaltijden per dag voldoende is. Bij sommige honden is het verstandig de hoeveelheid te verdelen over 3 of 4 keer (bijvoorbeeld bij erg gulzig eten).

 

Hoeveel moet ik geven?

Dit is afhankelijk van de samenstelling van het voer. U kunt de aangegeven hoeveelheid op de verpakking aanhouden. U doet er verstandig aan bij wisseling van voeder goed in de gaten te houden wat de juiste hoeveelheid van het nieuwe voeder is.

De betere voeders zijn heel erg goed verteerbaar, daar kan vaak een aanzienlijk lagere hoeveelheid van gegeven worden en dat maakt ze een stuk goedkoper dan u eigenlijk denkt!

 

Wat zijn de eigenschappen van een goed voer?

Kwaliteitsingrediënten met een hoge verteerbaarheid zorgen voor minder ontlasting die mooi stevig is.

Vaste samenstelling (goedkope voeders variëren nogal eens in samenstelling) verminderen de kans op diarree en huidklachten.

 

Smakelijkheid.

Voldoet aan de uitzonderlijke energiebehoefte van de snelgroeiende pups

Bevat de juiste balans van voedingstoffen leveren, zodat nieuw lichaamsweefsel kan worden aangemaakt voor een gezonde groei.

De Bengels adviseer Jarco Hondenvoeding. Deze voeding voldoet aan alle bovenstaande eisen.

 

Wat kan ik zien aan een hond die slechte voeding krijgt?  

Slechte vacht; veel verharen.

Afwijkingen aan de ontlasting (dun/papperig) en heel veel ontlasting.

Dat het dier minder goed in z’n vel zit.

NB: Vooral dat laatste valt veel eigenaren al niet meer op als zij hun hond altijd op een commercieel merk hebben; men weet niet beter! Pas bij het overgaan op een kwalitatief goed voeder, ziet men opeens de hond opleven.

 

Voor informatie neem contact op met De Bengels