Bij ons verkrijgbaar in de winkel

De Bengels Honden voeding


Ruime keuze voor alle honden                                                         Top Kwaliteit tegen scherpe prijzen


NIEUW!!!!!

We hebben vanaf nu een eigen voedingslijn.

 

De Bengels biedt u een brede selectie honden- & kattenvoeding  in Basic, Premium & Super Premium kwaliteitsklasse.

Natuurlijke honden- & kattenvoeding met specifieke eigenschappen. 

Graanvrij, Hypo-allergeen, Geperst, Glutenvrij, Gehydrolyseerd, Dieet, Indoor etc.

Enkel met eersteklas kip, zalm, hert of lam. 


De Bengels Snacks

Verwen uw harige vriend met zijn favoriete snack

 

Een beloning voor goed gedrag of een verwennerij uit liefde. Naast voer vindt u bij De Bengels ook veel verschillende overheerlijke snacks. Traint u veel met uw huisdier? De kleine snacks in het assortiment zijn daar perfect voor! Een heerlijk kauwbot slaat uw hond vast ook niet af, deze zijn ook nog eens goed voor het gebit. Heeft uw huisdier een allergie of andere gezondheidsproblemen? Bij De Bengels vindt u ook graan- of glutenvrije snacks en speciale dieetsnacks. Ook de kleine dieren mogen natuurlijk niet vergeten worden. . Zo is er voor ieder dier, groot of klein, wel iets lekkers om van te smullen!

Kent u de favoriete snack van uw dier? Wacht dan niet langer en kom kijken naar alle snacks!


NIEUW  Diepvriesvoeding van KIVO

Verse, diepgevroren maaltijden met 100% vers vlees en 0% fratsen. Geloof ons, dit is de (natte)voerdroom van jouw hond. Maaltijden gebaseerd op het eetpatroon van hun voorouders. Zoals de natuur het bedoeld heeft. Daarmee maken wij het verschil. We hebben maaltijden welke een compleet prooidier bevatten (spiervlees, orgaanvlees en bot) en we hebben mixen.

Diepvries voeding van  Alaska


GEZONDE DIEPVRIES VOEDING VOOR UW HUISDIER 

 

 

 

 

DE NATUUR ALS LEIDRAAD

Dat er een verband bestaat tussen de gezondheid van onze huisdieren en hun voeding realiseren steeds meer mensen. Het is heel logisch dat de natuur een goede leidraad is voor het samenstellen van het menu van onze hond of kat. Deze huisdieren zijn carnivoren, het zijn dus van huis uit vlees- en prooidiereters. Verse, rauwe voeding sluit dus heel goed aan op de natuurlijke visie van honden- en kattenvoeding.

 

VISIE

Alaska Natural Petfood is vanuit deze visie ontstaan. Gebaseerd op de BARF- methode (Biologically Appropriate Raw Food) bestaat Alaska Natural Petfood uit rauw spiervlees, vleesbotten en orgaanvlees. Voor honden ook nog aangevuld met een mix van verse gepureerde groenten. Alleen verse grondstoffen van hoge kwaliteit worden in Alaska Natural Petfood verwerkt. Alle benodigde vitaminen en mineralen zijn van nature aanwezig in de verse grondstoffen. Alle ingrediënten zijn geschikt voor humane consumptie.Nu ook bij ons verkrijgbaar   NIEUW 

Milbemax Grote hond

Milbemax Grote hond is een farmaceutisch product en behandelt infecties met lintwormen en spoelwormen bij honden. Ook kan het hartwormziekte voorkomen. Het is geschikt voor grote honden vanaf 5 kg. In tegenstelling tot sommige andere soorten ontwormingsmiddelen, kan het ook gegeven worden aan fokhonden, drachtige honden en zogende teefjes. U hoeft het middel maar één keer te geven en daarna is uw huisdier voor een langere periode van de wormen af. De werkende stoffen die er in zitten (praziquantel en milbemycine) veranderen het membraan van de wormen. De wormen kunnen hier niet tegen en gaan dood.

Bij Brekz kunt u de goedkoopste ontworming voor uw hond gemakkelijk online bestellen. Wilt u Milbemax Grote hond kopen voor de laagste prijs? Bestel dan bij ons en kijk rustig verder naar wat we nog meer verkopen in ons assortiment.

De houdbaarheid van Milbemax Grote hond staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik. 

 

Contra-indicaties

Kan niet gebruikt worden bij honden die minder dan 5 kg wegen. Bekijk de bijsluiter voor meer informatie over contra-indicaties bij bijvoorbeeld verschillende rassen. 

 

Bijwerkingen

Bij gebruik van Milbemax Grote Hond kunnen de volgende symptomen in zeer zelden gevallen voorkomen: systematische symptomen, neurologische symptomen en gastro-intestinale symptomen. 

 

Ingrediënten Milbemax Grote hond

1 tablet van 625 mg bevat:

Werkzame stoffen: milbemycine (12.5mg), praziquantel (125 mg)

Overige bestanddelen: microkristallijne cellulose, croscarmellose natrium, povidon, lactose monohydraat, watervrij colloïdaal siliciumdioxide, magnesiumstearaat.

 

Dosering

De aanbevolen dosering is 0.5 mg milbemycine en 5 mg praziquantel per kg. Voor of tijdens het toedienen van het medicijn moet de hond voer hebben.

 Aanbevolen dosering Milbemax Grote Hond

Gewicht van de hond (in kilogram) Hoeveelheid tabletten per behandeling

5 -25 kilo  1 tablet

> 25 - 50  2 tabletten

> 50 - 75  3 tabletten


Hoe vaak uw hond ontwormd moet worden, ligt aan de leeftijd:

Puppies: ontworm op de leeftijd van 2, 4, 6, 8 en 12 weken. Daarna 4, 5 en 6 maanden.

Volwassen honden: ontworm minstens 4 keer per jaar.

Zogende teefjes: ontworm 2 en 4 weken na het werpen, daarna ontwormen volgens het advies voor volwassen honden.

Honden in kennels: ontworm alle honden 4 tot 6 keer per jaar.

 

Nieuw bij De Bengels

Prac-tic Hond

Samenvatting

Prac-tic Hond behandelt een vlooienbesmetting en biedt tevens bescherming tegen een nieuwe besmetting gedurende vier weken. Ook is Prac-tic effectief tegen teken voor vier weken. Binnen 24 uur na blootstelling aan Prac-tic worden de vlooien en teken gedood en de hond is vervolgens gedurende vier weken beschermd.

Dit product is ook bruikbaar als onderdeel van de behandeling van een door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis (FAD).

 

 

 

 

Wijze van toediening: de gehele inhoud van de pipet op de huid in de nek leegdrukken.

Prac-tic is gemakkelijk aan te brengen met een spot-on pipet in de nek van de hond. Hierbij is het van belang om ervoor te zorgen dat de inhoud van de pipet daadwerkelijk op de huid van jouw hond terecht komt, voor een optimale werking. Controleer de hond op teken alvorens het product toe te dienen en verwijder eventueel aanwezige teken met een tekenhaak.

Samenstelling

Werkzame stof: pyriprole 125 mg/ml

 

 

 Productnaam

Frontline® Spot on Hond en Spray

Farmaceutische vorm 

Samenstelling

100 mg fipronil, excipiens q.s. 1 ml. 

Eigenschappen

 

Fipronil heeft een unieke werking: het dringt door het ectoskelet van de parasiet en blokkeert de doorgang van de chloorionen in het door GABA (Gamma Amino Butyric Acid, Gamma Amino Boterzuur) gestuurde chloorkanaal van insecten en spinachtigen. GABA is bij ongewervelde dieren de belangrijkste neuroregulator in het centrale zenuwstelsel. De binding van GABA aan zijn receptor op het zenuwcelmembraan opent een chloorkanaal waardoor de influx van chloride-ionen in de cel mogelijk wordt. Door deze instroom wordt de cel gehyperpolariseerd, waardoor zijn elektrische activiteit daalt. Door binding van fipronil aan zijn receptor in het chloorkanaal wordt de instroom van chloride-ionen geblokkeerd. Dit leidt tot een ongecontroleerde elektrische activiteit van de zenuwcellen. Het gevolg is een hyperexitatie en de dood van de parasiet. Bij gewervelden treedt dit proces niet op. Een behandeling met Frontline is dan ook veilig voor honden. De resorptie van fipronil door de huid is gering. Fipronil is voornamelijk aanwezig in de epidermis, de haarfollikel en de talgklieren. De stof hoeft niet in de bloedcirculatie te worden opgenomen om te werken en is dus niet belastend voor het dier. Fipronil lost niet makkelijk op in water, maar is wel goed oplosbaar in vet. Hierdoor concentreert fipronil zich in de vetrijke structuren van de huid, met name de talgklieren. De talgklier wordt op die manier een reservoir voor fipronil. Vanuit deze klier wordt de hoeveelheid fipronil voortdurend aangevuld, waardoor de werkingsduur aanzienlijk wordt verlengd. De werking tegen vlooien kan tot 3 maanden na toediening bedragen. Tegen teken werkt het product tot 4 weken na behandeling. Na toediening op de huid van Frontline Spot-on verspreidt fipronil zich snel in de vetfilm op de huid. Deze vetfilm wordt, door een proces van translocatie, als transportmiddel voor fipronil gebruikt om het huidoppervlak volledig te bedekken. In minder dan 24 uur na het aanbrengen van de Frontline Spot-on worden werkzame concentraties van fipronil op plaatsen ver van de toedieningsplaats aangetroffen. 

Indicaties

Bestrijding van vlooien (Ctenocephalides spp.). Bestrijding van bijtende luizen (Trichodectes canis). Bestrijding van teken (Ixodes spp.). Frontline Spot On Hond kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis. 

Contra-indicates

In afwezigheid van beschikbare gegevens, het product niet toedienen aan puppies jonger dan 8 weken oud en/of aan puppies die minder dan 2 kg wegen. Niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts, etc.) of herstellende dieren. Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen voorkomen. Dit product is specifiek ontwikkeld voor honden. Niet gebruiken bij katten, daar dit tot overdosering kan leiden.