Hondenschool & Puppy Cursus

De cursus is in de wintermaanden weer in overdekte hal.

 informatie bij Rianne.

 

Om u aan te melden kunt u het beste even telefonisch contact opnemen   tel. 0638 22 7073

Puppy cursus

 

Hoe bouw ik een relatie op met mijn pup?

 

Tijdens deze cursus leer je een goede verstandhouding met de hond op te bouwen. Items als socialisatie, verzorging, zindelijkheid en gehoorzaamheid komen aan de orde.  Alles gaat op een ontspannen en pup vriendelijke manier. 

 

Omdat pups nu eenmaal heel vertederend zijn, hebben we de neiging om vol begrip voor hun jeugd heel veel door de vingers te zien. Maar wist je dat dit vertederende typetje het meeste leert tussen de acht en twaalf weken? Zijn hersentjes zijn zo geprogrammeerd dat de pup in die vier weken optimaal gevoelig is voor leerprocessen. Door juist dan gebruik te maken van zijn leergierigheid, is het mogelijk in dat zeer korte tijdsbestek de pup alles te leren wat hij als volwassen hond moet weten.

Dat is méér dan gaan zitten als je dat vraagt, hier komen als je hem roept en af gaan liggen als je dat zegt. Al die kleine handige opdrachtjes leer je de hond natuurlijk óók in deze periode, maar nog veel belangrijker is dat je de pup leert wat en wie er allemaal bij het leven horen. Mannen met baarden, vrouwen met sluiers, fietsers, skateboards, rare geluiden… de pup moet het allemaal leren kennen en leren hoe hij er mee moet omgaan.

Dat geldt ook voor andere honden: jouw hondje speelt op de Puppy-les alleen begeleid met zorgvuldig door de instructeur geselecteerde soortgenoten, waardoor hij geen grote winnaars- of verliezers ervaring kan opdoen. Daardoor leert de pup de juiste sociale omgangsvormen tussen honden onderling kennen en zal hij in de toekomst in staat zijn open en vriendelijk met soortgenoten om te gaan.

 

Basis cursus

 

Een hond moet worden opgevoed, geen enkele hond wordt braaf geboren. Een pup ontwikkelt zich razendsnel van jonge hond naar volwassen dier. Elke fase heeft zijn eigen aandachtspunten. Het is daarom goed om direct op cursus te gaan als u uw hond in huis heeft. Op een puppycursus komt u in contact met eigenaren van pups in dezelfde leeftijdsfase met herkenbare verhalen. De instructeur zal u handvatten geven in de omgang met uw puppy. 

In Nederland vragen we nogal wat van een hond. Uw hond mag uw schoenen niet gebruiken als speelgoed, mag niet aan de stoelpoot knagen en hij mag niet binnen plassen.

 

We willen dat hij mee in de auto kan, mee een restaurant in, mee op visite bij oma. We willen dat hij rustig is in de winkelstraat, vriendelijk tegen vreemde mensen op straat en dat hij niet van ze schrikt als ze hem plotseling over zijn kop aaien. We willen dat hij niet aan de riem trekt en dat hij een koekje rustig van u aanneemt, dat hij geen eten van het aanrecht pakt en bij u komt als u hem roept. Om een hond dit allemaal te leren is tijd en begeleiding nodig. 

Honden die onopgevoed of druk zijn, of bang of agressief reageren op hun omgeving hebben vaak een eenzaam leven in het verschiet. Daar wordt geen hond gelukkig van.

 

U kunt bij ons de basisoefeningen leren om samen op pad te kunnen gaan. Krijgt u de smaak te pakken dan kunt u doorstromen naar allerhande leuke hondensport- en spelen. 

Wij geven training aan alle honden, of dit nu probleemhonden zijn of puppy's. Alle honden zijn welkom!!

 

Problemen met uw Hond

 

Heeft u een probleem met uw hond, dan staat u hier aan het begin van de oplossing.

Er zijn verschillende redenen waarom een hond probleemgedrag kan vertonen of zich anders gedraagt dan u zou wensen. Bijvoorbeeld omdat het ras oorspronkelijk met een bepaald doel gefokt is, denk aan het najagen van jachthonden. 

Of omdat de hond een niet zichtbare aandoening heeft en daardoor pijn, waardoor hij agressief kan zijn. 

Het kan in zulke gevallen gemakkelijk voorkomen dat u zijn signalen niet juist interpreteert. Daar kunt u niets aan doen; honden communiceren anders dan mensen. Leren in te zien wat uw hond eigenlijk 'bedoelt' is vaak het begin van een spectaculaire verbetering van de probleemsituatie. 

Om de onderliggende oorzaak van het probleem te achterhalen, ga ik samen met u en uw hond, uitzoeken wat er aan de hand zou kunnen zijn. Een bezoek aan de dierenarts kan hierbij noodzakelijk zijn.

Als de diagnose is gesteld, zoeken we samen naar de beste oplossing. 

Het kan voorkomen dat het probleem niet op te lossen is of zelfs de oorzaak niet

Tijden en Prijzen

 

De cursus wordt gehouden op dinsdagavond.

Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met Rianne. 

tel. 0638 22 70 73

 

Er is ook een groep voor gevorderde honden. 

 

De kosten zijn € 95,00 voor 10 lessen, de eerste kennismaking les is gratis.


Huishoudelijk Reglement

 

1.      De cursist dient zich te houden aan het huishoudelijk reglement.

2.      Deelname aan de hondentraining onder begeleiding van De Bengels Hondenschool is geheel op eigen risico. De Bengels Hondenschool is niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor ongevallen, opgelopen verwondingen of ander letsel (van uzelf of van uw hond) en de daaruit voortvloeiende schade.

3.      Het cursusgeld dient volgens afspraak voldaan te worden, daarna is de inschrijving definitief.

4.      De Bengels Hondenschool houdt zich het recht voor om cursusdata en tijden te wijzigen, als omstandigheden ons daartoe aanzetten.

5.      Honden horen op het terrein aangelijnd te zijn. Ze mogen alleen los tijdens de les en op aanwijzing van de trainer. Gelieve geen uitrol lijn gebruiken.

6.      Alleen honden met hun begeleider mogen tijdens de les op het hondenveld aanwezig zijn. Toeschouwers achter het hek.

7.      Laat uw hond van te voren uit. Indien uw hond toch zijn behoefte doet dan dient deze door de begeleider gelijk opgeruimd te worden. Zakjes met poep niet achterlaten in of om het veld.

8.      Auto’s parkeren binnen het eigen terrein.

9.      Kinderen en toeschouwers dienen zich zodanig te gedragen dat zij de cursist maar voornamelijk de hond niet afleiden tijdens de lessen.

10.   Bij verhindering is de cursist verplicht zich zo vroeg mogelijk af te melden doch uiterlijk voor 18.00 via Whats app of telefoon 06-38 22 70 73.

11.   Indien een cursist zich niet afmeld voor een les, zal deze les vervallen !

Indien een cursist drie keer onaangekondigd afwezig is, zal hij worden uitgesloten van deelname, zonder restitutie van het cursusgeld