Honden Pension & dagopvang


U kunt uw hond halen en brengen tussen 09.00 en 12.00 uur Op zon en feestdagen van 09.00 tot 11.00 uur.                               Op 1 januari zijn wij gesloten

 

Meest hond vriendelijke Pension voor uw Hond

Ruime binnenkennels met zomers koeling en 's winters vloerverwarming

Omdat het onderbrengen van uw hond wellicht de nodige emoties en vragen met zich meebrengt, willen we u door deze internetsite zoveel mogelijk en open informatie geven. U kunt ook altijd een afspraak maken om eerst een keer te komen kijken.

 

Wij wonen op 5 km van afslag Haps A73.

We hebben kennels met vloerverwarming, en speelweides met meer dan 4500 m2 oppervlakte.

 

Prijzen Pension per 3 januari 2024

1 pension 1 hond  €17,50

1 pension 2 honden  €32,50

 

De dag van brengen en de dag van ophalen worden meegeteld

Voor het toedienen van medicijnen en het voeren van eigen voer tellen we €2,50 per dag extra

 

In de vakantie periode’s hanteren wij de volgende prijzen:

1 pension 1 hond €19,25

1 pension 2 honden €35,25

 

 De dag van brengen en de dag van ophalen worden meegeteld

 Is uw hond langer dan 5 dagen in pension, dan is het verplicht een wasbeurt (Bengelbeurt)  te nemen à € 16,50 

 

Prijzen Dagopvang 

1 hond € 12,50 per dag

 

In onze dagopvang kunt u terecht van 07.00 uur tot 19.00 uur, we doen geen dagopvang in het weekend. 

Voor 1 overnachting houden wij de volgende tarieven aan:

 

Overnachting 1 hond €30,25

Overnachting 2 honden €54,50

Overnachting 1 hond hoogseizoen €34,00

Overnachting 2 honden hoogseizoen €62,75

 

 

Voorwaarden De Bengels HondenPension

Voorwaarden De Bengels Honden Pension

Openingstijden.

Het halen en brengen van uw hond kan 6 dagen in de week ’s ochtends tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Op zondag is er de mogelijkheid om uw hond te brengen of halen van 09.00 uur tot 11.00 uur. Op 1 januari zijn we de gehele dag gesloten.

 

Is chippen verplicht?

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting ingevoerd. Elke hond die er na die datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken, waaronder de NDG. Chippen en registreren is verplicht voor pups die na 1 april 2013 zijn geboren. Zij moeten voor een leeftijd van 7 weken bij de fokker gechipt zijn en voor een leeftijd van 8 weken door de fokker op diens naam geregistreerd zijn. Uw hond dient gechipt te zijn als die bij De Bengels in het pension komt.

 

Verplichte entingen.

 Uw hond dient als volgt ingeënt te zijn: 1 keer in de 2 jaar een grote cocktail (Parvo, HCC, Leptospirose, Para-influenza en Bordetella). Het jaar erop is dan een kleine cocktail (Parvo en Leptospirose) voldoende. Inenten tegen kennelhoest is wel elk jaar verplicht. (Neus enting Novibac KC) Om de veiligheid van alle honden te waarborgen is een bewijs van enting (entingsboekje) noodzakelijk. Helaas zijn we genoodzaakt om uw hond te weigeren als u hieraan niet kunt voldoen. Het inentingsboekje nemen wij tijdens het verblijf van uw hond tijdelijk van u over. Hiervan maken wij een kopie en die bewaren we 2 jaar in ons archief.

 

Medicijnen.

Zorg bij eventueel medicijn gebruik van uw hond, voor de juiste gebruiksaanwijzing en voldoende hoeveelheid. Wij zorgen voor de juiste toediening. (Hiervoor vragen wij een vergoeding van 2,50 euro per dag). Mocht uw hond onverhoopt toch ziek worden of gewond raken dan kunt u erop rekenen dat uw dierbare viervoeter met de nodige zorg omringd zal worden. Eventuele kosten van een dierenarts worden aan u doorberekend. (Zie ook aansprakelijkheid). Dit gebeurt alleen in voorafgaand overleg.

 

Voeding.

Voeding voor uw hond is steeds in onze tarieven inbegrepen. U mag uiteraard ook zelf de voeding voor uw hond meebrengen als u dat wenst. Hiervoor wordt een meerprijs van 2,50 euro per dag gerekend. De voeding die inbegrepen is in het verblijf bij De Bengels Honden pension is van hoge kwaliteit. Deze hebben wij samen met onze voerleverancier samengesteld en zijn hier erg tevreden over. Heeft uw hond een specifieke voeding nodig of wilt u meer weten over onze brokken? Vraag het aan ons en dan kijken wij graag even met u mee.

 

Veiligheid.

U dient uw hond aangelijnd te houden op het erf tot wij de hond van u over hebben overgenomen.

Manden & Riemen.

Manden en kleedjes hebben wij zelf, speeltjes zijn uit veiligheid overwegingen niet toegestaan. De honden lijnen en halsbanden dienen door consument weer mee naar huis te worden genomen.

 

Vlooien en teken.

Denkt u eraan om uw huisdier een goede anti-vlooienbehandeling te geven voordat hij of zij in pension gaat? Dat kan door een behandeling met vlooien druppels. Liever geen vlooienbanden want die gaan gemakkelijk los.

 

Loopsheid.

Loopse teven kunnen veel onrust veroorzaken in een pension en uw hond kan ongewild zwanger thuiskomen. Om dat te voorkomen is het erg belangrijk dat u ons goed informeert over de periode waarin uw teef loops kan worden zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Mocht uw hond onverwacht loops worden dan kunt u in overleg met uw dierenarts evt. maatregelen nemen. Brengt u toch een teef die loops is, of loops wordt tijdens haar verblijf in ons pension, wordt er €2,- per dag extra in rekening gebracht i.v.m. de hond apart plaatsen en veel onrust in het pension. Mocht er ondanks alle voorzorgsmaatregelen die we nemen, toch een dekking plaatsvinden (het is zo gebeurt...).Hiervoor is De Bengels niet aansprakelijk, de verantwoordelijkheid ligt bij de klant.

        

Berekening van prijzen.

Wij berekenen pensiondagen. De dag van aankomst en van vertrek wordt altijd in rekening gebracht. De door u gereserveerde periode wordt in rekening gebracht.

 

Aansprakelijkheid.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor uw hond. Het in pension plaatsen van uw huisdier brengt altijd een kleine kans met zich mee op ziekte, een verwonding en dergelijke! Mocht uw hond onverhoopt iets overkomen waar onkosten uit ontstaan, bijvoorbeeld dierenartskosten brengen wij deze bij u in rekening. Het betreden van ons erf geschied op eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schades.

Tip: Zorg ervoor dat uw gezins-WA verzekering ook schade veroorzaakt door uw huisdier dekt.

 

Overige.

Houdt u er rekening mee dat wij verwaarloosde, zieke, agressieve, en niet (tijdig) ingeënte dieren moeten weigeren? Bezichtigen van ons pension kan alleen buiten de vakantieperiodes om! Houdt hier rekening mee. In het hoogseizoen mogen er dus ook geen mensen in de kennels komen. Als u uw hond komt brengen mag u niet meelopen de kennels in, dit is om stress te voorkomen. Buiten het seizoen om bent u van harte welkom om te komen kijken! Dit kan altijd volgens afspraak.

 

Annuleringsregeling.

Wij brengen 50 euro annuleringskosten in rekening.

Bij eerder ophalen van de hond dan is afgesproken in de reservering: de resterende dagen 100% van de dan geldende prijs.

Wilt u uw vakantie een paar dagen verlengen, dat kan, neem in dit geval zo spoedig mogelijk even contact met ons op zodat we direct de beschikbaarheid kunnen checken. Met name in de vakantieperiodes is het pension drukbezet. Buiten die periodes is het bijna altijd wel mogelijk.

 

De Bengels Honden Pension Kalkhofseweg 51 5443 NB HAPS, Tel: 0638 22 70 73 Email: info@de- bengels.nl www.de-bengels.nl Rabobank: NL87 RABO 01573 27 639


Reglement dagopvang

Voor de dagopvang gelden dezelfde voorwaarden als die van het pension, met uitzondering van de annuleringsregeling.

Voor de dagopvang geldt dat u een abonnement afsluit voor 10 dagen in de opvang, deze kaart blijft 6 maanden geldig. Daarna kunt u weer verlengen. Restitutie van het abonnement wordt niet verleend, m.u.v. het overlijden van uw hond, situatie waarin u machteloos staat, altijd in overleg met Rianne. Het abonnement kan niet worden gepauzeerd, alleen in overleg met Rianne.