kleine vetinaire behandelingen


Wij kunnen ook kleine veterinaire behandelingen doen.

 

Obesitas

Obesitas of overgewicht is een groot probleem bij mensen en vele huisdieren, waaronder ook honden en katten. Overgewicht kan op den duur leiden tot allerlei klachten en andere aandoeningen, zoals gewrichtsproblemen of diabetes. Het herkennen van overgewicht bij uw huisdier kan lastig zijn, en soms is het ook een moeilijk of gevoelig onderwerp om bespreekbaar te maken. Dat is erg jammer aangezien de meeste kans op succes kan worden bereikt bij een vroegtijdige aanpak van overgewicht.

 

Rauwvlees voeding 

Rauwvleesvoeding is, zoals de naam al zegt, het voeren van rauw vlees aan uw hond of kat. Een voorbeeld van rauwvleesvoeding is BARF (‘bone and raw food’). De eigenaar van het huisdier stelt in dit geval het dieet zelf samen. Een ander voorbeeld is KVV (‘komplete vers vlees voeding’). Dit is een kant-en-klaarproduct.

Het geven van rauw voer is niet geheel zonder risico. Ten eerste bestaat de kans op het verstrekken van een incompleet dieet. Ten tweede is er een risico op infectie van zowel het huisdier als de verzorger. Infectie kan voorkomen worden door goede hygiëne en het verhitten van rauw vlees.

Mocht u toch graag rauw vlees voeren aan uw huisdier, dan is het van belang contact op te nemen met een voedingsspecialist. Deze kan u helpen een compleet dieet samen te stellen en u adviseren over hoe om te gaan met rauw voer.