Verzorging  van uw Hond


Het is belangrijk dat je je hond regelmatig laat wassen, niet alleen zodat hij er mooi uit blijft zien, maar ook om infecties en parasieten te voorkomen. Controleer de huid van je hond op schilfers en uitslag, oren en ogen moeten regelmatig schoon gemaakt worden. 

Laat uw hond behandelen tegen vlooien en teken, met name teken zijn gevaarlijk omdat ze drager kunnen zijn van de dodelijke ziekte van Lyme. 

Geef uw hond een goede voeding. Wij adviseren Jarco honden- en kattenvoeders. Dit is al reeds 25 jaar een begrip in speciale voedingen! Jarco producten zijn vrij van chemische anti-oxidanten, conserveringsmiddelen (BHT), geur-, kleur- en smaakstoffen. Puur Natuur dus! 

Jarco voeders heeft in 25 jaar een uitgebreid assortiment natuurlijke honden- en kattenvoeders ontwikkeld en deze constant door de nieuwste technieken op zeer hoog niveau weten te brengen! Van pup- tot seniorenvoeding, basisvoeding, rijstvoeding, vegetarische voeding, hypo-allergene voeding etc. 

 

Er zijn echter een paar voedingsmiddelen die gevaarlijk zijn voor een hond. Chocolade kan dodelijk zijn, met name voor kleine honden, vanwege de chemische stof in cacao genaamd theobromine. Een bot helpt de tanden van de hond schoon te maken, maar geef je hond nooit gekookte botten, want die kunnen versplinteren. Houd anti-slakkenmiddel, rattengif en antivries uit de buurt van je hond. Honden vinden dit lekker smaken en kunnen er dodelijke hoeveelheden van eten. 

 

Let er tijdens een warme dag op dat je hond genoeg drinkt. Vul de waterbak met koud kraanwater en ververs het meerdere keren per dag. 

Alle honden hebben beweging nodig, minstens één wandeling per dag. Hoeveel beweging hangt van het ras af of de hond kan leven in een achtertuin of in een appartement. Ga na of je hond door raskenmerken vatbaar is voor een hartaanval of oververhitting. 

Het beste wat je voor je hond kunt doen, is hem goed leren kennen. Als hij raar gedrag vertoont, of als hij sloom of moe is of gewoon zichzelf niet lijkt, ga dan naar de dierenarts. Slangenbeten, vergiftiging en de ziekte van Lyme kunnen worden behandeld als je er vroeg bij bent. 

De volgende diensten kunnen wij u aanbieden:

 

Trimmen van uw hond

Wassen en fohnen

Borstelen

Ontklitten en ontwollen

Anti vlooien en teken behandelingen

Ontwormings kuren

Nagels knippen

Tanden schoonmaken