Bij ons verkrijgbaar in de winkel

De Bengels Honden voeding


Ruime keuze voor alle honden  Top Kwaliteit tegen scherpe prijzen


NIEUW!!!!!

We hebben vanaf nu een eigen voedingslijn.

 

De Bengels biedt u een brede selectie honden- & kattenvoeding  in Basic, Premium & Super Premium kwaliteitsklasse.

Natuurlijke honden- & kattenvoeding met specifieke eigenschappen. 

Graanvrij, Hypo-allergeen, Geperst, Glutenvrij, Gehydrolyseerd, Dieet, Indoor etc.

Enkel met eersteklas kip, zalm, hert of lam. 


NIEUW - DE BENGELS houdbare worsten

De Bengels Houdbare worst is verkrijgbaar in:

 

Zalm – Vlees Worst

Lam - Vlees Worst

Kip - Vlees Worst

 

Houdbare Worst – 100% Graanvrij - Adult

Lam – Vlees Worst is een 100% Complete voeding voor volwassen honden van alle rassen. De vlees worsten worden met de grootste zorg bereid met uitsluitend verse grondstoffen.

 

Is speciaal samengesteld uit één dierlijke eiwitbron. Er word dus uitsluitend gebruik gemaakt van Zalm en geen andere soorten vlees.

 

Deze maaltijd is 100% compleet en bevat alle essentiële voedingsstoffen die uw hond dagelijks nodig heeft en is dus geschikt om elke dag aan uw hond te geven.

 

 

-        100% Complete houdbare vlees worst.

-        100% Graanvrij.

-        Samengesteld uit één eiwitbron.

-        Bevat géén chemische geur-, kleur- of smaakstoffen.

-        Bevat alle essentiële voedingsstoffen en bouwstoffen.

 

 

 

OOK BIJ ONS VERKRIJGBAAR  JARCO HONDENVOEDING

Natural dog and cat care

Jarco hondenvoeding, de Natural Care-lijn!

Eind jaren ‘60 is Jarco begonnen met het produceren van natuurlijke honden- en kattenvoedingen. De keuze om zelf te produceren is gekomen uit een zeer serieuze benadering in het fokken van diverse rashonden. Door gebrek aan kwaliteitsvoeders is men in de jaren ‘60 begonnen met een eigen kleine, maar zeer flexibele fabriek. In deze periode heeft Jarco in samenwerking met collega-fokkers vele speciale voedingen ontwikkeld en getest. Uiteindelijk werden er een aantal voedingen door ons (collega-fokkers uit heel Nederland) als zeer goed gekwalificeerd. Hierdoor zette zowel onze raslijnen als die van collega-fokkers een stijgende lijn in. 

In de jaren na 2000 werd er veel geëxperimenteerd met nieuwe productiemethodes en nieuwe technieken, daardoor kunnen we onze natuurlijke producten een houdbaarheid van 9 maanden garanderen. Dit heeft geleid tot een hele nieuwe fabriek op het industrieterrein in Cuijk. Hierin konden alle ideeën en opgedane ervaringen in de praktijk worden gebracht. 

Door het gebruik van alle Jarco Natural producten hebben zeer veel rasfokkers sinds 1985 zich als eerste kunnen plaatsen op kampioenschappen en wedstrijden en staan hun prijzenkasten vol bokalen! Alle Natural Care producten dragen bij aan het oplossen van allergieën en daardoor is Jarco momenteel de beste honden- en kattenvoeding die er te koop is! Door fokkers ontwikkeld, door kenners gevoerd.


Diepvries voeding van Runner en Alaska

 

 

 

 

 

RUNNER, FRESH FOR DOGS

De hond, de vleeseter

Dat een hond een vleeseter is, dat is bekend. Dat komt omdat een hond een kort spijsverteringskanaal heef. Het spijsverteringskanaal van een hond is speciaal ontwikkeld om uit rauw vlees de juiste voedingstoffen te halen.

In de natuur is de hond eigenlijk een kadavereter, dat wil zeggen dat een hond in de natuur niet alleen vlees eet, maar het gehele prooidier. Op deze manier krijgt de hond via de ingewanden van het prooidier ook half verteerde grassen binnen. Dit zorgt ervoor dat de hond in de natuur een complete maaltijd krijgt waar alle benodigde voedingsstoffen in zitten.

 

RUNNER NATUURLIJK

Met Runner diepvriesvoeding geeft u uw hond het beste wat de natuur te bieden heeft.

Runner wordt namelijk met de grootste zorg samengesteld uit de beste grondstoffen, zoals vers spiervlees, organen, botten, aangevuld met vitaminen en mineralen.   Dus geen diermeel, antioxydanten, conserveringsmiddelen of andere stoffen die er niet thuis horen.

Vandaar dat Runner het ideale voor uw hond is, van pup tot oudere hond.

 

DE VOORDELEN

verbetert de darmflora

hoge verteerbaarheid, dus weinig ontlasting

natuurlijke vitaminen blijven behouden

hoge acceptatie, honden eten het graag

verkleint de kans op maagtorsie

vermindert de vorming van tandsteen

 

Runner: kwalitatief goed!

Runner diepvriesvoeding wordt geproduceerd in Nederland volgens EEG richtlijnen. Dit en meer dan 35 jaar ervaring staan garant voor een constant en hoogwaardig eindproduct.


GEZONDE DIEPVRIES VOEDING VOOR UW HUISDIER 

 

 

 

 

DE NATUUR ALS LEIDRAAD

Dat er een verband bestaat tussen de gezondheid van onze huisdieren en hun voeding realiseren steeds meer mensen. Het is heel logisch dat de natuur een goede leidraad is voor het samenstellen van het menu van onze hond of kat. Deze huisdieren zijn carnivoren, het zijn dus van huis uit vlees- en prooidiereters. Verse, rauwe voeding sluit dus heel goed aan op de natuurlijke visie van honden- en kattenvoeding.

 

VISIE

Alaska Natural Petfood is vanuit deze visie ontstaan. Gebaseerd op de BARF- methode (Biologically Appropriate Raw Food) bestaat Alaska Natural Petfood uit rauw spiervlees, vleesbotten en orgaanvlees. Voor honden ook nog aangevuld met een mix van verse gepureerde groenten. Alleen verse grondstoffen van hoge kwaliteit worden in Alaska Natural Petfood verwerkt. Alle benodigde vitaminen en mineralen zijn van nature aanwezig in de verse grondstoffen. Alle ingrediënten zijn geschikt voor humane consumptie.Nu ook bij ons verkrijgbaar   NIEUW 

Milbemax Grote hond

Milbemax Grote hond is een farmaceutisch product en behandelt infecties met lintwormen en spoelwormen bij honden. Ook kan het hartwormziekte voorkomen. Het is geschikt voor grote honden vanaf 5 kg. In tegenstelling tot sommige andere soorten ontwormingsmiddelen, kan het ook gegeven worden aan fokhonden, drachtige honden en zogende teefjes. U hoeft het middel maar één keer te geven en daarna is uw huisdier voor een langere periode van de wormen af. De werkende stoffen die er in zitten (praziquantel en milbemycine) veranderen het membraan van de wormen. De wormen kunnen hier niet tegen en gaan dood.

Bij Brekz kunt u de goedkoopste ontworming voor uw hond gemakkelijk online bestellen. Wilt u Milbemax Grote hond kopen voor de laagste prijs? Bestel dan bij ons en kijk rustig verder naar wat we nog meer verkopen in ons assortiment.

De houdbaarheid van Milbemax Grote hond staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik. 

 

Contra-indicaties

Kan niet gebruikt worden bij honden die minder dan 5 kg wegen. Bekijk de bijsluiter voor meer informatie over contra-indicaties bij bijvoorbeeld verschillende rassen. 

 

Bijwerkingen

Bij gebruik van Milbemax Grote Hond kunnen de volgende symptomen in zeer zelden gevallen voorkomen: systematische symptomen, neurologische symptomen en gastro-intestinale symptomen. 

 

Ingrediënten Milbemax Grote hond

1 tablet van 625 mg bevat:

Werkzame stoffen: milbemycine (12.5mg), praziquantel (125 mg)

Overige bestanddelen: microkristallijne cellulose, croscarmellose natrium, povidon, lactose monohydraat, watervrij colloïdaal siliciumdioxide, magnesiumstearaat.

 

Dosering

De aanbevolen dosering is 0.5 mg milbemycine en 5 mg praziquantel per kg. Voor of tijdens het toedienen van het medicijn moet de hond voer hebben.

 Aanbevolen dosering Milbemax Grote Hond

Gewicht van de hond (in kilogram) Hoeveelheid tabletten per behandeling

5 -25 kilo  1 tablet

> 25 - 50  2 tabletten

> 50 - 75  3 tabletten


Hoe vaak uw hond ontwormd moet worden, ligt aan de leeftijd:

Puppies: ontworm op de leeftijd van 2, 4, 6, 8 en 12 weken. Daarna 4, 5 en 6 maanden.

Volwassen honden: ontworm minstens 4 keer per jaar.

Zogende teefjes: ontworm 2 en 4 weken na het werpen, daarna ontwormen volgens het advies voor volwassen honden.

Honden in kennels: ontworm alle honden 4 tot 6 keer per jaar.

 


Drontal Dog voor de behandeling van besmetting met rondwormen en de meest voorkomende lintwormen.

Spoelwormen: Toxocara cati, Toxascaris leonina

Haakwormen: Ancylostoma tubaeforme, Uncinaria stenocephala

Zweepwormen: Trichuris vulpis

Lintwormen: Dipylidium caninum (hondenlintworm), Taenia spp., Echinococcus granulosus (kleine hondenlintworm),Echinococcus multilocularis (vossenlintworm), Multiceps multiceps, Mesocestoides spp


Productnaam

Frontline® Spot on Hond en Spray

Farmaceutische vorm 

Samenstelling

100 mg fipronil, excipiens q.s. 1 ml. 

Eigenschappen

 

Fipronil heeft een unieke werking: het dringt door het ectoskelet van de parasiet en blokkeert de doorgang van de chloorionen in het door GABA (Gamma Amino Butyric Acid, Gamma Amino Boterzuur) gestuurde chloorkanaal van insecten en spinachtigen. GABA is bij ongewervelde dieren de belangrijkste neuroregulator in het centrale zenuwstelsel. De binding van GABA aan zijn receptor op het zenuwcelmembraan opent een chloorkanaal waardoor de influx van chloride-ionen in de cel mogelijk wordt. Door deze instroom wordt de cel gehyperpolariseerd, waardoor zijn elektrische activiteit daalt. Door binding van fipronil aan zijn receptor in het chloorkanaal wordt de instroom van chloride-ionen geblokkeerd. Dit leidt tot een ongecontroleerde elektrische activiteit van de zenuwcellen. Het gevolg is een hyperexitatie en de dood van de parasiet. Bij gewervelden treedt dit proces niet op. Een behandeling met Frontline is dan ook veilig voor honden. De resorptie van fipronil door de huid is gering. Fipronil is voornamelijk aanwezig in de epidermis, de haarfollikel en de talgklieren. De stof hoeft niet in de bloedcirculatie te worden opgenomen om te werken en is dus niet belastend voor het dier. Fipronil lost niet makkelijk op in water, maar is wel goed oplosbaar in vet. Hierdoor concentreert fipronil zich in de vetrijke structuren van de huid, met name de talgklieren. De talgklier wordt op die manier een reservoir voor fipronil. Vanuit deze klier wordt de hoeveelheid fipronil voortdurend aangevuld, waardoor de werkingsduur aanzienlijk wordt verlengd. De werking tegen vlooien kan tot 3 maanden na toediening bedragen. Tegen teken werkt het product tot 4 weken na behandeling. Na toediening op de huid van Frontline Spot-on verspreidt fipronil zich snel in de vetfilm op de huid. Deze vetfilm wordt, door een proces van translocatie, als transportmiddel voor fipronil gebruikt om het huidoppervlak volledig te bedekken. In minder dan 24 uur na het aanbrengen van de Frontline Spot-on worden werkzame concentraties van fipronil op plaatsen ver van de toedieningsplaats aangetroffen. 

Indicaties

Bestrijding van vlooien (Ctenocephalides spp.). Bestrijding van bijtende luizen (Trichodectes canis). Bestrijding van teken (Ixodes spp.). Frontline Spot On Hond kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis. 

Contra-indicates

In afwezigheid van beschikbare gegevens, het product niet toedienen aan puppies jonger dan 8 weken oud en/of aan puppies die minder dan 2 kg wegen. Niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts, etc.) of herstellende dieren. Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen voorkomen. Dit product is specifiek ontwikkeld voor honden. Niet gebruiken bij katten, daar dit tot overdosering kan leiden. 

De Bengels

openings tijden  

maandag t/m zaterdag van  09.00 tot 12.00 uur
op zondag van 09.00 tot 11.00 uur

De Bengels, Kalkhofseweg 51

5443 NB  HAPS, Tel: 0638 22 70 73      Email: info@de-bengels.nl